måndag 17 augusti 2009

Fredag & Lilla Tjörn Runt

Efter en tidig start på dagen, upp redan vid 6.oo, så var vi packad eoch klara för att ge oss iväg, dock nästan 3o minuter för sent, men det hade vi nästan räknat med så vi var inte så sent ute iallafall. Vilket vi senare skulle bli. Vi hinner nästan hela vägen till Angeredsbron när Astrids pappa ringer och frågar om vi har med oss alla torrdräkter. Självklart inte. Astrids ligger kvar hemma i torkrummet. Hon har ingen smock, eller shorts heller med sig som hon kan segla i istället så det är bara att vända och köra hem igen. o9.14 är vi framme i Stenungsund, båtarna är då riggade och klara så vi behöver bara fixa lite små saker innan det är dags för rorsmans möte. Sen är det bara ut på havet och vänta på att starten ska gå.

Och helt otroligt så fick jag och Emelie en riktigt bra start, tror vi var två över linjen. Vi var bra med hela vägen fram till första bron, där dom första problemen uppstod. Det är ju alltid mycke ström under broar och speciellt vid bropelarna. Kombinerat med lite vind och lite för tung besättning gör att man driver rätt bra, vilket vi märkte när vi ligger under bron, och vi har en annan båt ungefär 4 meter nedanför oss och det kommer en båt bakifrån som ska försöka ta sig förbi oss genom att gå emellan, vilket inte fungerar eftersom han inte får någon vind där. Så alla ligger och driver ned mot läbåten. Som vi ska försöka väja för. Inte helt lätt. Men vi kommer vidar, dock har vi tappat en väldigt massa båtar och ligger nu bland dom sista.

Vi plockar igen några båtar och tappar sen lite. Det var även konstiga vridningar av vinden i sundet för ibland kunde man gå på en sträckbog med genakern upp och ibland fick man falla av nästan 2o-3o grader. När vi väll rundar Stenungsön ligger vi ungefär top 1o. Sen faller vi av och drar upp genaker... Och båtar börjar sakta gå förbi oss. Dock tar vi igen en del och när vi runar bojen nadanför Stenungsön ligger vi 15 vilket också ska vara våran slutplacering. Vilket resultat listan inte säger... Vi vet att vi hade Elin Johansson framför oss och att det sen kom en stor grupp men båtar ca 3-4 minuter efter oss. Men när det första resultat listan kom upp stod vi inte med på den så det är inte lätt att vet. Men vi är jättenöjda. Vi hade bestämt oss för att inte komma sist. Och inte vara sista Röss båt. Och vi skulle slå Vidar & Fredric, så klarade vi den sista så gick även dom två första jämt ut. Vi lyckades också med allt detta så vi är helt nöjda med våran insatts.

Nu blickar vi framåt och en ny start som 29er seglar. Kan ju bli intressant att se hur det går, och med vem man i slut ändan seglar med.


Dagens Boktips: Som jag vill vara Av Katarina von Bredow

Arvid kommer till festen för hennes skull. Det påstår i alla fall Jessicas bästid Louise, och hon brukar veta. Med fjärilar i magen och dunkande hjärta beger sig Jessica dit, och visst, han är där! De dansar och pratar och det ena leder till det andra. Efteråt är Jessica rädd att han bara var ute efter att få henne i säng, men så är det inte. Arvid är verkligen den hon hoppats, och allt är så bra det kan vara. Ända tills mensen inte kommer som den ska..



ByeBye
Lellelove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar