tisdag 18 augusti 2009

Lördag & Tjörn Runt

Fredag kvällen blev rätt sen och det var sjukt segt att ta sig upp på lördag morgon. Men upp kom vi och vi hann få i oss lite frukost innan det var dags att släppa loss och börja förberedda för start. 09:14 gick start skottet, och vi kom iväg bra. Vi har ett bland de tuffare start fälten med alla smaragder i men ändå är vi nöjda. Kryssen ut gick bra, men man var tvungen att vara med och kolla på hur strömen rörde sig hela tiden, ibland kunde den vara 1/2 knopp med men ibland lika mycket emot!!
Vi går sjukt bra och vi börjar hoppas på en riktigt bra placering, när det som inte får hända, händer. Fockfallet går av och hela seglet kommer ner åkande. Tydligen har den gängat ur sig i schakeln. Vi upptäcker också att focken har gott sönder och det är ingen idée att sätta upp den igen. Så då e den stora frågan, ska man sätta upp genuan i spinnacker fallet? eller hissa upp någon i masten för att få ner fockfallet? Problemet är att det blåser så pass mycket att vi måste kunna rulla in genuan för att kunna bära den, vilket vi måste ha fockfallet till. Så det är bara till att skicka upp Arne i masten just när vi passerar klädesholmen. VI får upp genuan och får en fin halvvind på upploppet och in i mål.
Sen kommer nästa fråga, ska man gå in och lägga sig i Marstrand som vi brukar? vilket inte är så kul med den vindriktningen, och speciellt itne med det priset dom har där upp nu (320 spänn :O ) Så vi bestämmer oss för att fortsätta neråt mot knippla, eller beroende på tiden, hela vägen hem. Vilket vi faktiskt inte känner för att göra, det blir en så tråkig avslutning då om alla bara skiljs åt. Så vi hamnar tillslut på Knippla där vi får en jättegod middag bestående av fläskfilé gryta och ris. Mums!. Sen var det grymt skönt att krypa ner i kojen efter två hela dagar med segling. Slutresultat: 164. Placeringen i startgruppen: 22

Dagens boktips: Väninnan av Denise Rudberg.

Kristin lever ett till synes skyddat och bekymmerslöst överklassliv i Stockholm. Det är emellertid en värld fyld av oskrivna regler och stark social press. Så när äktenskapet med den tyranniske David blir ohållbart ställs Kristin i en svår situation: Skall hon våga lämna honom, bryta mot konvenansen och riskera att förlora såväl vänner som ställning? Från den närmaste omgivningen, inklusive sin egen mor har hon inget stöd att hämta. Det är först när Kristin återupptar kontakten med Eva, en skolkamrat från Östra Real, som hon möter egentlig förståelse. Eva drar med sig Kristin i ett hektiskt nöjesliv och stärker hennes självförtroende, vilket resulterar i att hon bestämmer sig för att ta det avgörande steget. Väninnan är en berättelse om en ung människas integritet och hennes möjligheter att upprätthålla den i en miljö där avvikelser ses med oblida ögon.

ByeBye
Lellelove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar